xmlns:og='http://ogp.me/ns#' Sotong Gergasi Terbesar Di Dunia | FANTASIA NETWORK Sotong Gergasi Terbesar Di Dunia | FANTASIA NETWORK

Sotong Gergasi Terbesar Di Dunia

Gempar seekor sotong gergasi terdampar di Pantai California. Cuba bayang betapa besarnya sotong tersebut ....orang yang berdiri di sisinya k...

Gempar seekor sotong gergasi terdampar di Pantai California. Cuba bayang betapa besarnya sotong tersebut ....orang yang berdiri di sisinya kecil sahaja.


Panjangnya adalah 160 kaki.


Jika sebelum ini seekor ikan oar sepanjang lebih 100 kaki dijumpai terdampar di pantai California, kini seekor sotong gergasi pula ditemui di pantai sama.


Berdasarkan saiz luar biasa, pakar berpendapat kedua-dua haiwan ini datang dari perairan Futaba, Jepun yang menempatkan pelantar nuklear Fukushima Dai-ichi.

Mengikut teori mereka, salah satu kesan daripada kemusnahan yang pernah berlaku di pelantar nuklear ini pada 2011 telah memberikan kesan pada saiz sesetengah hidupan laut.


Malangnya, ada antara hidupan gergasi ini hanyut mengikut arus lautan hingga memasuki perairan Amerika Syarikat sekaligus menimbulkan kebimbangan masyarakat setempat.

Pengurus Santa Monica Parks, Cynthia Beard, bagaimanapun meminta semua orang bertenang kerana hidupan laut gergasi tersebut sudah mati dan jika masih hidup sekalipun, ia berada di lautan dalam dan jarang menghampiri manusia.

- REM RAMZI

Sumber: lightlybraisedturnip.com

Related

Info Pelik 4352646621857288923

Catat Ulasan

  1. Cikgu aku ada gak cerita kisah niiii.Katanya sebesar kelas aku duluuu

    BalasPadam

emo-but-icon

Follow Us

Hits

SEO Reports for fantasianetwork.blogspot.com DMCA.com
item